Leefomgeving, veiligheid & duurzaamheid

LEIDEN – Leiden heeft maandagavond voor de zevende keer de Leidse Jeugdlintjes uitgereikt. Op de dag van de rechten voor het kind hing wethouder Roos van Gelderen de jeugdlintjes om de nek van 10 jongeren in het Kinderrechtenhuis aan de Hooglandse Kerkgracht.

Met het Leidse Jeugdlintje wordt waardering geuit naar kinderen die zich inzetten voor een ander, waardering voor wat zij doen én omdat ze een voorbeeld zijn voor anderen.

Twee jeugdlintjes gingen naar de Leidse wijk De Kooi. Er ging er 1 naar Mohammed Mkadmi die een documentaire maakte over zijn zoektocht naar succesvolle Marokkanen. De ander ging naar de 13-jarige Raaid Tosun die met video-reportages en met vlogs zijn wijk in een wat positiever daglicht te krijgen.

De winnaars op een rijtje:
Nienke de Kuijer helpt op school en daar buiten de mensen om haar heen. Door bijvoorbeeld een boodschappenservice voor wijkbewoners die dat zelf niet kunnen en het inzamelen van kleding en speelgoed voor vluchtelingen
Raaid Tosun zet zijn achtergrond in om mensen die elkaar niet kennen met elkaar te verbinden. Dit alles legt hij vast op film. Hij brengt mensen nader tot elkaar
Lianne Dingjan heeft voor een teamgenootje met diabetes een speciaal trainingsprogramma opgesteld waardoor haar teamgenootje gewoon kan blijven meetrainen
Xun de Graaf geeft training aan de jongste groepen op de honkbalclub en organiseert diverse activiteiten
Libaan Seed is zelf veel gepest, maar is nu bezig met het opzetten van een anti-pestproject
Irene Gerritsma heeft geassisteerd bij een reanimatie
Ronney Koolen geeft keeperstraining aan de jongste keepers bij VV Leiden
Mohammed Mkadmi heeft een documentaire gemaakt over succesvolle mensen van Marokkaanse afkomst
Vana Soran geeft voorlichting over oncologie en neurologie aan leerlingen uit de derde klas en heeft samen met haar lerares een actie voor de voedselbank opgezet.
Lieke von Bose heeft een project opgezet om aandacht te vragen voor zelfmoord en zelfmoordgedachtes bij jongeren.

Dit is wat Friendly4Kids graag stimuleert: waardering voor wat kinderen doen én omdat ze een voorbeeld zijn voor anderen.

Bron: Omroepwest | Foto: Unity | Di 21 november 2017